SANI Membranes -suodattimet
Jatkuvatoimisten SANI Membranes suodattimien toiminta perustuu crossflow-ilmiöön, mutta ilmiö luodaan perinteisen pumppaamisen sijaan tärisyttämällä suodattimen runkoa tärymoottorin avulla. Tällä tavoin saavutetaan useita merkittäviä etuja.
SANI Membranes -suodattimille on ominaista yhtenäinen paine-ero koko kalvon yli (TMP) ja tarkka erottelukyky. Koska SANIn suodattimissa ei tarvita crossflow-pumppausta, on niiden syöttöpaine hyvin alhainen (0,1-2 bar) ja tasainen kaikkialla. Suodattimien erotuskyky on poikkeuksellisen hyvä, koska materiaalia ei paineta kovalla paineella kalvoa vasten. Pieni syöttöpaine ja erillisen crossflow-pumppauksen puuttuminen tekee SANIn laitteista erittäin energiatehokkaita. Alhainen syöttöpaine on lisäksi hellävarainen syötettäville nesteille, eikä syöte lämpene suodatuksen aikana, koska turhaa kierrätyspumppausta ei tehdä. Rakenteensa vuoksi SANI Membranes -suodattimet kestävät hyvin suuria kiintoainekuormia ja toimivat myös korkean viskositeetin nesteillä.
SANI Membranesin käyttökohteita ovat esimerkiksi herkkien biopohjaisten materiaalien erottaminen tai konsentrointi erilaisissa elintarvike-, lääke- ja biotekniikan sovellutuksissa.
Hyödyt
- Modulaarinen, helposti siirrettävä ja asennettava kokonaisuus
- Nopea käyttöönotto, helppo operointi ja kunnossapito
- Alhainen energiankulutus
- Koeajopalvelut soveltuvuuden varmistamiseksi
Käyttökohteet
- Proteiinien talteenotto / konsentrointi
- Mikrolevien talteenotto / konsentrointi
- Mikrobien ja solujen erottaminen proteiineista
Dead-end- ja Crossflow-suodatuksen toimintaperiaate
Dead-end-suodatuksessa virtaus syötetään vasten suodatusmateriaalia. Suodattimen huokosia suuremmat kiintoainepartikkelit eivät läpäise nestevirtauksen mukana suodatinmateriaalia ja muodostavat pintaan suodatuskakun. Muodostunut suodatuskakku tehostaa suodatusta, mutta kasvattaa paine-eroa ja pienentää suodoskapasiteettia.
Crossflow-suodatuksessa nestevirtaus on tangentiaalinen suodatusmateriaalin pintaan nähden, jolloin virtaus estää suodatuskakun syntymisen suodatuskalvon pintaan ja pitää samalla suodoskapasiteetin korkeana.
Perinteinen Crossflow-suodatus vs Vibro®-suodatus
Perinteinen crossflow-suodatus |
Vibro®-suodatus |
Ladattavat tiedostot
Asiantuntijat apunasi
-
Simo Aho
-
Tuomas Elomaa
-
Tommi Kyllästinen