Elintarviketeollisuuteen optimoitu seulontaratkaisu

Elintarviketeollisuusasiakkaamme lopputuotteen kokoluokittelu tehtiin aikaisemmin sihtiverkkoelementeillä, joissa oli puinen kehys. Puukehyksien ongelmana oli, että niistä saattoi irrota tikkuja tuotantoprosessiin. Puutikkuja ei pystytä helposti jäljittämään eikä poistamaan ja pahimmassa tapauksessa tikkujen irtoaminen olisi saattanut johtaa lopputuotteiden takaisinvetoon markkinoilta.

Tuotannon kapasiteettia haluttiin nostaa ja olemassa olevien haasteiden vuoksi asiakkaan tavoitteena oli löytää tehokkaampi ja tuoteturvallisempi täryseula.

Koeajo apuna kartoitusvaiheessa ja laitteen valinnassa

Swecon laajasta täryseulavalikoimasta valittiin kokemuksen avulla mahdollinen malli ja sen soveltuvuus käyttökohteeseen haluttiin varmistaa koeajojen avulla. Alustavat koeajot tehtiin Grönmarkilla ja varsinaiset kapasiteettitestit ajettiin Swecolla Belgiassa. Testit vahvistivat tarvittavan kokoluokan laitteelle. Prosessi- ja laitemuutoksen haasteet ratkottiin yhdessä asiakkaan kanssa ja Grönmark hoiti kokonaisuudessaan laitteen käyttöönoton ja koulutuksen.

48” ATEX-luokiteltu täryseula AISI430-sihtiverkoilla ja nostimella

Laitteeksi valikoitui 48” täryseula, jossa on neljä verkkotasoa. Tuotantotila on ATEX-luokiteltu, samoin nyt myös uusi laite. Aikaisemmin käytössä ollut perinteinen ruostumaton sihtiverkko korvattiin ferriittisellä AISI430 -verkolla, joka näkyy ilmaisimissa ja tarttuu magneetteihin, eikä pääse vierasaineena lopputuotteisiin. Tällä tavoin pystyttiin eliminoimaan esimerkiksi aikaisemmin olemassa ollut riski lopputuotteen takaisinvedosta.

Täryseulaan asennettiin automaattinostin, jonka avulla nopeutetaan lajinvaihtoihin kuluvaa säätöaikaa sekä parannetaan korkean monitasoseulan työturvallisuutta.

Hyödyt loppukäyttäjälle

  • Uuden laitteen avulla myös seulonnan erotuskyky parani sekä kapasiteetti kasvoi merkittävästi
  • Tuoteturvallisuus parantui magneettiin tarttuvien elintarvikehyväksyttyjen seulontaverkkojen käyttöönotolla
  • Työturvallisuus kehittyi ATEX-hyväksytyllä laitteistolla
  • Täryseulan huollettavuus helpottui ja nopeutui laitteeseen integroidun nostimen avulla

Grönmark on toiminut Swecon myynti- ja palveluorganisaationa Suomessa jo kuusi vuosikymmentä. Tarjonnassa laadukkaat seulontaratkaisut märkä- ja kuivaseulontaan. Toimitettuja laitteita yli tuhat, jätteistä kultaan, Hangosta Sodankylään.

Meillä on pitkä kokemus ja osaaminen täryseuloja käyttävän teollisuuden prosesseista, mikä mahdollistaa laitteiden suunnittelun ja käyttöönoton haastaviinkin käyttökohteisiin. Koeajopalvelun, laitevuokrauksen, käyttöönoton ja koulutuksen lisäksi Grönmark tarjoaa täryseuloille kattavat varaosa- ja huoltopalvelut sekä käytettyjen laitteiden kierrätyksen.

Asiantuntija apunasi

Tuomas Elomaa Myyntijohtaja.

Tuomaksella on viidentoista vuoden kokemus erotusratkaisuista. Tuomas on ollut sadoissa projekteissa kehittämässä kohteisiin toimivia erotusteknologioita yhdessä päämiestemme ja asiakkaidemme kanssa. Hyödynnä Tuomaksen asiantuntijuus ja kokemus, kun etsitte tehokkaampaa ratkaisua savukaasujen pesuun, pisaranerotukseen, seulontaan tai suodatukseen.